|

|
| Dyskolus Products - natuurlijk voor je huid |
|
|
|
|
|
|
|
Contact |
Grondstoffen voor cosmetica
De artikelen op deze pagina zijn de onontbeerlijke benodigdheden voor degenen die graag eens voor zichzelf een creme of ander verzorgingsprodukt willen maken. Grotere hoeveelheden zijn geen probleem, je kunt ons mailen op zeep@dyskolus.com voor meer informatie. Alle prijzen zijn inclusief BTW, prijswijzigingen voorbehouden, levering aan bedrijven en particulieren, steeds na voorafbetaling.
Basiszeep
Door een basiszeep te gebruiken kan er zelf zeep gemaakt
worden zonder gebruik te hoeven maken van loog. Hierdoor is het ook
uitstekend geschikt om samen met kinderen zeep te maken. Onze basiszepen
worden met de hand gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dienen
dan ook niet verward te worden met gietzeep (Melt & Pour) of synthetische
vloeibare basiszeep. Maak je eigen natuurlijke zeep door zelf geur-
en kleurstoffen of andere ingrediënten zoals kruiden en klei toe
te voegen.
Bij Dyskolus Products vindt je twee soorten basiszeep die
beide verkrijgbaar zijn in blokvorm.
Olijfolie basiszeep
Ingrediënten: Sodium Olivate, Sodium Soyate
5% superfatting
Deze basiszeep is zeer mild en daarom ook geschikt voor personen met een gevoelige huid. De zeep is bleekgroen van kleur en medium tot hard. Het schuim heeft een zeer fijne structuur. Voor gebruiksaanwijzing, zie hieronder.
Olijfolie basiszeep, blok(jes): 200g € 6,75 |
Zonnebloemolie basiszeep
Ingrediënten: Sodium Lardate, Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Sunflower Seedate, Sodium Soyate
5% superfatting
Zonnebloem basiszeep bevat ten minste 15% zonnebloemolie, hierdoor heeft de zeep een doorschijnend uiterlijk. Deze basiszeep is roomwit van kleur en medium tot hard. Het schuim bestaat uit een overvloed van zowel kleine als grote bellen. Voor gebruiksaanwijzing, zie hieronder.
Zonnebloemolie basiszeep, blok(jes): 200g € 6,75 |
Gebruiksaanwijzing:
De zeepblokken moeten voor het smelten in kleine blokjes gesneden worden, raspen kan ook. De basiszeep kan op een paar manieren gesmolten worden: au-bain-marie (in een pan hangend in een grotere pan gevuld met zachtjes kokend water) en in de oven. Gebruik voor de oven een temperatuur van 75 tot 85 graden Celsius. Het smelten van de zeep kan geruime tijd duren; reken op anderhalf tot drie uur afhankelijk van de hoeveelheid.
Op een gegeven moment is de zeep zacht geworden en lijkt wat op vaseline. Dan is het tijd om extra ingrediënten als melk, een beetje water of kokosmelk toe te voegen om de gesmolten zeepmassa wat makkelijker in de mal te krijgen. Voeg geur- en kleurstoffen toe en laat de zeep opstijven in de mal. Zodra de zeep hard is kan deze in stukken worden gesneden en gebruikt worden |
Kokosolie 32 - 34 (
Cocos Nucifera ( Coconut ) Oil )
Zeer geschikt voor gebruik in zeep vanwege zijn schuimversterkende eigenschappen en bijvoorbeeld haarverzorgings balsams. Deze kokosolie is hard en wit bij kamertemperatuur, maar smelt vrij snel op lichaamstemperatuur. Smeltpunt: 32°C/90°F SAP waarde KOH:
249 - 267 (gemiddelde 258), SAP waarde NaOH: 184.
200 g € 3,25
Bijenwas (Cera Alba)
Zachtgele naar honing geurende korrels, om lippenbalsem mee te maken of bijvoorbeeld boenwas. Bijenwas heeft een smeltpunt van
64°C/147°F.
100 g € 3,60
500 g €13,50
Kleurstoffen geschikt voor cosmetica
Pigmenten zijn zowel geschikt voor gebruik in zeep als in decoratieve cosmetica. Pigmenten lossen niet op in water, maar verdelen zich door de vloeistof. Bij gebruik in zeep is het daarom voor het voorkomen van spikkels van belang de kleurstof eerst goed door een beetje olie of glycerine heen te mengen voordat het door de zeepmassa zelf heen geroerd wordt. Er is doorgaans maar heel weinig kleurstof nodig om zeep te kleuren, begin dus met een klein beetje en voeg alleen meer toe als het resultaat te licht blijkt te zijn.
| Wit pigment (titaniumdioxide), INCI: CI 77891 |
15 g € 1,25
40 g € 2,50 |
| Ultramarijn blauw pigment, INCI:
CI 77007 |
15 g € 2,70
50 g € 10,80 |
| Ultramarijn roze pigment, INCI: CI
77007 |
15 g € 4,00
50 g € 16,00 |
| Ultramarijn violet pigment, INCI: CI
77007 |
15 g € 3,35
50 g € 13,40 |
| Zwarte pigment (ijzeroxide), INCI:
CI 77499 |
15 g € 2,00
50 g € 8,00 |
| Groen pigment (chromium oxide), INCI: CI 77288 |
15 g € 2,90
50 g € 11,60 |
|
|